Onuitgebracht Hazes nummer ziet na 20 jaar het levenslicht door vertolking Yves Berendse

Vandaag brengt Yves Berendse zijn nieuwe single ‘Voorgoed Voorbij’ uit, een tijdloze Nederlandstalige ballade die gaat over iemand loslaten waar je veel van houdt. Achter het nummer zit een bijzondere lading. Het is namelijk geschreven door Rosetty de Ruiter, voormalig schrijfster en componiste van een aantal bekende Hazes hits (o.a ‘Laat Me Even’ en ‘Want Ik Hou Van Jou’). ‘Voorgoed Voorbij’ is een tijdloze melancholische ballade die gaat over iemand loslaten waar je veel van houdt.

Yves Berendse: “Toen Rosetty mij het nummer voor het eerst liet horen was ik er direct verliefd op. Daarna hoorde ik pas wat voor verhaal erachter zat en dat maakte het voor mij nog veel bijzonderder. Rosetty schreef dit nummer in 2002 en was eigenlijk bedoeld voor André Hazes. Toen hij dit lied voor het eerst hoorde wilde hij het graag uitbrengen. Dit is er echter nooit meer van gekomen omdat hij ziek werd en overleed. Nu aan mij de eer om het alsnog uit te brengen”.

Rosetty: “Vroeger schreef en componeerde ik vaak Nederlandstalige nummers voor onder andere André Hazes. Na zijn overlijden was ik eigenlijk zo aangedaan dat ik nooit meer heb geschreven. Het nummer ‘Voorgoed Voorbij’ zou opgenomen worden door André en is altijd op de plank blijven liggen en heb ik nooit meer aan iemand laten horen. Ik was het zelfs een beetje vergeten… Vorig jaar zag ik Yves optreden tijdens het livestream- concert ‘Een Rondje Hazes’ en ik was zo gecharmeerd van zijn stem dat ik besloot hem te contacten. We spraken af in mijn studio om mijn geschreven nummers samen te beluisteren. Yves was onder de indruk van één nummer en dat was ‘Voorgoed Voorbij’, het nummer waar André destijds wilde uitbrengen. Ik ben blij dat Yves dit nu alsnog kan doen”.

Het Concertgebouw

De videoclip die bij ‘Voorgoed Voorbij’ hoort, is opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam. Yves zou hier vandaag op 9 februari een uitverkochte show geven met zijn band, maar door de huidige maatregelen heeft hij de show moeten verplaatsen naar 2 mei 2022. Het Koninklijk Concertgebouw wordt als een van de belangrijkste Concertgebouwen ter wereld gezien, door de fantastische akoestiek en het historisch interieur. Dat Yves hier nu mag staan is voor hem een droom die uitkomt.

“Het is voor mij heel bijzonder om hier te mogen staan, als kleine jongen ben ik al eens met mijn vader binnen geweest en om dan nu op het podium te staan is natuurlijk fantastisch. Het heeft even op zich laten wachten, maar ik hoop mensen binnenkort een onvergetelijke avond te kunnen bezorgen.” aldus Berendse.

Scroll naar boven